Yemişli Ortaokulu

Telefon : 0486 359 20 99 Okul Müdürü 05424564836
WEB https://yemislioo.meb.k12.tr
Adres : Şırnak İli Uludere İlçesi Yemişli Köyü
VİZYON : Eğitim ve öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli ve yenilikçi bir kurum olmaktır.
MİSYON : Mutlu, Özgüvenli, Başarılı, Araştırmacı, Sorgulayan, İletişim Becerileri Gelişmiş, Ekip Çalışmasına Yatkın, Eleştirel ve Yaratıcı Düşünen, Kendi Öğrenmesinin Sorumluluğunu Üstlenen, Öğrenmenin ve Gelişmenin Keyfine Varan, Öz Disiplin Sahibi, Güçlü ve Zayıf Yönlerinin Farkında Olan, Yeniliğe ve Gelişime Açık, Başkalarının Gereksinimlerine Duyarlı, Hak, Adalet, Sorumluluk, Dürüstlük ve Doğruluk Kavramlarını İlke Edinmiş, Kendi Kültürünü Özümsemiş, Farklı Kültürlerin Görüş ve Değerlerine Saygı Duyan Dünya İnsanları Yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 2013 yılından beri 4 defa TÜBİTAK BİLİM FUARI düzenleniştir.

Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM
Saatler : 7.20-12.30
Isınma : KALORİFER
Servis :
Ulaşım : ŞIRNAKTA HAVA LİMANI BULUNMAKTADIR. DİĞER İLLERDEN HAVA YOLU İLE ULAŞIM YAPILABİLMEKTEDİR. OKULUMUZ İLE İL VE İLÇE ARASINDA İSE HERGÜN GİDİP GELEN MİNİBÜSLER VASITASI İLE ULAŞIM YAPILABİLMEKTEDİR.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Yemişli Köyü´nde olup, Türkiye- Irak sınırındadır. Köy coğrafi yapıya göre tarım ve hayvancılığa elverişlidir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçeye 45 Km(yaklaşık olarak yolculuk süresi 1 saat) İl Merkezine 75 Km uzaklıkta(yaklaşık olarak yolculuk süresi 1 saat 45 dakika)
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Her yıl okul sporları turnuvasına katılım sağlanıyor.
Bilimsel Etkinlikler : 2014-2015, 2015-2016, 2017-2018, 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILLARINDA OKULUMUZDA TÜBİTAK FUARI YAPILMIŞTIR
Proje Çalışmaları : Etwinning Projeleri, Tübitak Projeleri, Erasmus Projeleri hazırlanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus Projeleri çalışmaları yapılmaktadır.
Diğer Hususlar : OKULUMUZA AİT 2021 YILINDA OKUL BAHÇESİNDE FAALİYETE GEÇMİŞ 7 DAİRELİ LOJMAN BULUNMAKTADIR. İHTİYAÇ HALİNDE KÖYÜMÜZDE BULUNAN DİĞER OKULUN BAHÇESİNDE BULUNAN 10 DAİRELİK ÖĞRETMEN LOJMANIDA KULLANILMAKTIRDIR. HER İKİ LOJMAN DA KALORİFERLİDİR.